Nyheder

Sådan håndterer man ensomhed, sammen!

Sarah Friar er CEO hos Nextdoor, verdens største netværk for naboer, som giver naboer mulighed for at opbygge fællesskaber, holde sig informeret og hjælpe hinanden i hverdagen. Alle mennesker har behov for at skabe fællesskaber i den virkelige verden, og behovet for fællesskaber og det faktum at vores nabolag er et af de mest betydningsfulde og brugbare fællesskaber i vores liv, har været en stor kilde til inspiration og fra start har det været drivkraften bag Nextdoor. Vores naboer er afhængige af Nextdoor i over 241.000 nabolag over hele verden – i USA, England, Frankrig, Tyskland, Holland, Italien, Spanien, Australien, Sverige og Danmark.

Jeg har været hos Nextdoor i godt otte måneder nu, og jeg bliver hver dag inspireret af hvordan naboer anvender vores platform. I Januar skrev jeg om hvordan vi hos Nextdoor svømmer mod strømmen, hvis man sammenligner os med andre lignende platforme – vi tænker globalt, men agerer lokalt. I virkeligheden er det alle jer, over hele verden, som hver dag bekæmper isolation og ensomhed, polarisering og manglende engagement i lokale fællesskaber, og på den måde beviser I at det hele starter i nabolaget.

Nye teknologier har revolutioneret verden – i høj grad til det bedre. Det er et enormt magtfuldt værktøj, som lader os være forbundet til venner og familie over hele verden; teknologier forsyner os med uendelige informationer lige ved fingerspidserne; og de underholder os på nye og spændende måder.

Men teknologierne har også gjort at mange mennesker over hele verden føler sig mere isolerede og ensomme en nogensinde før. Ved World Economic Forum i 2019 var der en paneldiskussion omkring ensomhed, og her diskuterede eksperter hvordan teknologier øger graden af ensomhed samt mindsker vores evne til at handle empatisk, selvom teknologierne netop lover at de kan bringe os tættere sammen. I USA har en undersøgelse foretaget af Cigna vist at 40 % af voksne føler sig ensomme. Undersøgelsen viser også at ensomhed har samme negative effekt på helbredet som det at ryge 15 cigaretter om dagen, hvilket gør det endnu mere farligt end fedme. Undersøgelser fra Australien viser en lignende trend, hvor 28 % af de adspurgte føler sig ensomme mindst tre dage om ugen. I følge en kampagne mod ensomhed føler 40 % af befolkningen under 25 år i Storbritannien sig ensomme enten ofte eller meget ofte, og 27 % af befolkningen over 75 år angiver det samme. I 2018 valgte man i Storbritannien at anskue ensomhed som en national epidemi, og udnævnte en Minister for Ensomhed, som skulle håndtere de sociale og helbredsmæssige problemer, der forårsages af social isolation.

Jeg er opvokset i den lille landsby Sion Mills i Nordirland, og her var det en stor fordel at alle i mit nabolag kendte hinanden ved navn, eller måske endda ved kælenavn. Jeg blev voksen da problemerne i Nordirland var på sit højeste – en menneskeskabt katastrofe, som adskilte folk ud fra deres religion, og som ledte til årtier med vold. Men som Vivek Murthy påpeger det i sin artikel om ensomhed, har tragedien fået os til at rykke tættere sammen, og skabe dybere forbindelser.

Da jeg blev voksen, og flyttede til nye lokalsamfund over hele verden, opdagede jeg at de dybe relationer mellem naboer og mennesker generelt, som jeg havde vænnet mig til, var ved at forsvinde. Selv da jeg var ved at starte et nyt kapitel i mit liv – stifte familie, og møde nye inspirerende mennesker i både London, Sydafrika og Silicon Valley, følte jeg mig ofte ensom.

Hvorfor?

Som samfund er vi blevet dårligere til at mødes ansigt til ansigt og skabe betydningsfulde relationer med hinanden. Det er et menneskeligt behov at ville høre til et sted, og overalt i verden higer folk efter at tilhøre fællesskaber og føle sig forbundne med virkelige mennesker på virkelige steder – i virkeligheden. Så hvordan kan vi arbejde sammen om at bekæmpe den sociale isolation vi alle sammen føler, samt skabe en verden, som er bedre forbundet?

Hos Nextdoor mener vi at forandring kun kan skabes hvis hver enkelt af os åbner vores hoveddør, og skaber tættere forbindelser med dem som er os nærmest: vores naboer. I Europa introducerede vi sidste år vores ”Hej nabo” udfordring, hvor vi opfordrede naboer til at række ud til hinanden. Det kunne enten være for at spørge om hjælp til en opgave eller måske bare for at lære hinanden bedre at kende, og vi så at naboer over hele Europa stod sammen, og donerede deres tid for at bekæmpe ensomhed i deres lokalsamfund. I en undersøgelse foretaget sideløbende med kampagnen fandt vi at mens kun 56 % af den generelle befolkning føler at de kan gå til deres naboer, hvis de har brug for hjælp, er det hos Nextdoor-medlemmer hele 79 %, som føler de kan regne med deres naboer. Hver dag ser vi hvordan naboer anvender Nextdoor til at bryde isen og møde nye naboer, og derfra udvikle deres relation fra at være online og ud i den virkelige verden. Hen over sommeren, som desværre er en tid, hvor mange føler sig ensomme, vil vi lancere vores første globale kampagne mod ensomhed, og vi håber det kan inspirere mange flere naboer over hele verden til at skabe tættere relationer i deres lokalsamfund.

Men der er selvfølgelig meget mere vi kan gøre inden da. 

Over de næste par dage vil vi i vores nyhedsfeed og på Nextdoors blog dele inspirerende historier fra naboer over hele verden, som anvender Nextdoor til at gøre en positiv forskel i deres lokalsamfund. For nyligt var jeg i Frankrig, hvor jeg mødtes med René, som er skaberen af P’tit Bistrot Solidaire, der hver anden uge åbner dørene til sit lokale menighedshus, hvor man kan mødes med, og snakke med sine naboer over en kop kaffe. I Spanien mødtes jeg med en gruppe naboer, der ved fælles hjælp, og ved at slå deres kompetencer sammen, nu var ved at producere en kortfilm om deres blomstrende nabolag. I Australien mødte jeg Cheryl, hvis børn for nyligt var flyttet hjemmefra, og som nu anvender Nextdoor til at møde nye mennesker. En hurtig opdatering på Nextdoor, med et tilbud om en kop kaffe og en chat, endte med at næsten tredive naboer fandt sammen for at lære hinanden at kende.

Disse stærke historier fra vores medlemmer inspirerer mig hver dag, og jeg ved at vi kommer til at høre mange flere af dem resten af året. Tag dig venligst et par minutter de næste par dage til selv at læse og blive inspireret. Vi håber du bliver inspireret til at ”stoppe op” og hjælpe, eller måske spørge om hjælp, i dit lokalsamfund, og til at fortælle dine naboer om dine oplevelser på Nextdoor. En hyggelig snak hos bageren eller et bank på døren hos en nabo, der måske har problemer, kan gøre en kæmpe forskel. I mit tilfælde, har jeg senest anvendt Nextdoor til at finde en velgørenhedsorganisation, der matcher teenagere med pensionister for at lære dem at anvende nye teknologier, og måske mere vigtigt, give teenagere mulighed for at møde mennesker med et helt liv fuld af erfaringer.

Sammen har vi muligheden for at kunne ændre den negative udvikling jeg har beskrevet. Hvis ikke vi fokuserer på at opbygge autentiske relationer, risikerer vi at vi bliver endnu mere isolerede, eller at vi optrævler det sociale stof, der væver vores lokalsamfund sammen. Det er tydeligt for mig, at hvis vi stræber efter at give til vores lokalsamfund, kan vi til gengæld også få meget mere ud af det. Hos Nextdoor er vores mål at levere en platform, som kan motivere dig til at række ud til de mennesker, som er tættest på, og til at tage de skridt, som er nødvendige for at kunne bygge stærkere og mere virkelige relationer i dit lokalsamfund. Som et vores medlemmer har sagt: ”Måske møder du et helt fantastisk menneske”.

Kærlig Hilsen,

Sarah Friar 


Hvis du vil læse flere inspirerende fortællinger om fællesskab, kan du tjekke vores Nextdoor nyhedsfeed hver dag denne uge, og følge os på vores blog!


Tak til eksperter fra AARP, Cigna, The Big Lunch, Campaign to End Loneliness og den britiske regering for at tale med os om dette emne.

Skriv en kommentar

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
Theme is edited