Nyheder

Brug fem minutter og læs inspirerende historier fra naboer over hele verden

Af: Sarah Friar

Social isolation og ensomhed påvirker naboer over hele verden. I sidste uge delte jeg et brev på Nextdoor, hvor jeg så nærmere på, hvordan vi alle kan arbejde sammen om at bygge stærkere relationer i vores lokalsamfund. Naboer over hele verden finder sammen, og hver enkelt af disse nye relationer gør det globale samfund stærkere. 

I denne uge vil vi opfordre dig til at bruge fem minutter på at læse og blive inspireret af de følgende historier fra vores medlemmer. Vi håber du har lyst til at bruge fem minutter på enten at spørge om hjælp, eller til at hjælpe i dit lokalsamfund – og til at fortælle dine naboer på Nextdoor om dine oplevelser. En hurtig sludder hos bageren eller et bank på døren hos naboen er måske lige dét, der skal til for at gøre en forskel. 

Abraham – Alexandria, VA, USA 

Da Abraham flyttede til Alexandria, syntes han det var svært at lære sine nye naboer at kende. Han lavede en opdatering på Nextdoor og spurgte, om der var nogle mænd i området, der kunne tænke sig at møde nye mennesker. Abraham modtog mere end 50 svar fra forskellige mennesker i lokalområdet, der alle havde én ting til fælles: lysten til at møde nye mennesker. Da han fandt ud af, at andre fædre i området havde samme problemer med at skabe relationer til deres naboer, greb han muligheden for at oprette en social klub for mænd, der nu mødes omkring en ny aktivitet to gange om måneden for netop at bekæmpe social isolation og ensomhed.

Takket være mandeklubbens succes har Abraham nu taget sin mission videre og skabt en ny kampagne: 30 kopper kaffe, på 30 dage, med 30 naboer. Udfordringen er simpel – mød en ny nabo fra Nextdoor på en lokal kaffebar hver dag i 30 dage.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

”Med Nextdoor har du mulighed for at skabe relationer til dine naboer offline” mener Abraham, og tilføjer: ”Jeg håber, jeg kan inspirere flere mennesker til at mødes og skabe nye relationer i deres lokalsamfund.”⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

René – Paris, Frankrig

71-årige René har grundlagt P’tit Bistrot Solidaire i Paris, som med åbne arme byder naboer i alle aldre og fra alle samfundslag velkommen. Her kan de møde hinanden, få en sludder, og i sidste ende forbedre deres naboskab og forholdene i lokalsamfundet. René blev inspireret til at starte sin café, da han hørte om en anden kampagne på Nextdoor, hvor naboer over hele Frankrig blev opfordret til at række ud til de mennesker, der måske følte sig ensomme hen over feriesæsonen. Lokale restauranter donerede mad og drikke til det første event hos P’tit Bistrot Solidaire, og det blev en kæmpe succes. René bragte 38 af sine naboer tættere sammen, og han har fortsat sit initiativ med håbet om at styrke lokalsamfundet endnu mere. René mener, at ”på metroen kigger alle mennesker bare på deres smartphones i stedet for hinanden. Med en platform som Nextdoor kan vi bruge de nye teknologier til faktisk at mødes! Nextdoor opfylder samfundets behov.”

René har inspireret Nextdoor i Frankrig til at lancere ‘Petits Cafés Solidaires’ – et initiativ, der kører hen over sommeren, hvor naboer mødes over sjove aktiviteter. Faktisk var vi så privilegerede, at vi kunne være med til at kickstarte en af de første aktiviteter i Lyon tilbage i juni måned.

Cheryl – New South Wales, Australien 

Da hendes børn for nyligt flyttede hjemmefra, tænkte Cheryl fra Randwick i Australien at Nextdoor måske kunne hjælpe hende med at skabe nye venskaber. Hun delte et opslag på Nextdoor, hvor hun inviterede naboer til en kop te og en sludder. Reaktionerne var overvældende. Cheryl modtog mere end hundrede kommentarer, og mange naboer så frem til at møde hinanden til det første event i en park. Cheryl fortæller, at gruppen nu planlægger at mødes regelmæssigt. Hun tilføjer: ”Jeg elsker en sludder, men det kan tage tid at opbygge venskaber og finde ud af, om man deler interesser og værdier. Nextdoor kan få bolden til at rulle – hvad enten du skal sælge en stol, have skiftet en el-pære, eller du bare ønsker at mødes over en kop te eller kaffe.”

Angela – Cumbernauld, Skotland

Tilbage i 2014 begyndte Angela at få angstanfald. Det skulle tage hende op mod et år at få den rette diagnose, og endnu længere tog det at finde den rette hjælp tæt på hjemmet i Skotland. Angela var modig, og besluttede at tage sagen i egen hånd: hvis der ikke var et støttenetværk i hendes hjemby, så ville hun skabe det selv! Sådan blev Piece of Mind født. 

Da hun modtog et postkort med en invitation til Nextdoor vidste hun, at det var det perfekte sted at starte med at række ud efter hjælp og støtte i lokalsamfundet. Nextdoor gjorde det nemt for hende at blive forbundet med naboer, og hun kunne nemt dele Piece of Mind med lokalsamfundet. Nu laver hun regelmæssigt opdateringer om events, deler information og råd, og samler beboere i lokalsamfundet for at høre, hvad de mener om mulighederne for at få hjælp til psykiske problemer i deres nabolag. Angelas støttegruppe er et sikkert og trygt rum. Her kan mennesker åbne op og dele, hvordan de har det, med folk der både forstår og kan hjælpe. For nogle medlemmer har det givet mening at kunne give tilbage, og for andre har det været en mulighed for at åbne op over for deres partnere, som nu bedre kan forstå de vanskeligheder, psykiske problemer kan skabe.

Joan – Barcelona, Spanien

Joan fra  l’Eixample i Barcelona har en drøm om at filme en dokumentarfilm om, hvorfor lokalsamfund er så vigtige. Han lavede en opdatering på Nextdoor, hvor han fortalte naboer om sin idé, og her fra samlede han støtte fra mere end 40 naboer, der alle ønskede at hjælpe den lokale filmskaber. Det blev en kæmpe succes, og alle naboerne blev nu enten skuespillere, make-up artister, lydmænd, manuskriptforfattere og endda kamerafolk. Ingen af naboerne havde mødt hinanden indtil for blot et par måneder siden. Nu har de ikke kun skabt en smuk film sammen, men også mange nye venskaber undervejs. ”Det virkede helt magisk, at alle ville hjælpe frivilligt”, fortalte et medlem af gruppen, og tilføjede: ”Nextdoor har givet mig mere håb for menneskeheden.”

Det tager kun fem minutter at skabe forandringer. Hvordan vil du hjælpe dine naboer? Fortæl os hvordan i kommentarfeltet herunder – vi glæder os til at høre fra dig! 


Skriv en kommentar

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
Theme is edited